Kolapsi FTX, shpjegohet

June 14 - November 17, 2022

00:15 - 04:45 Europe/Lisbon

In your timezone:

Location

This is an online-only event

Meeting link

Description

Është një kolaps që disa e kanë quajtur “momenti Lehman” i kriptos.


Falimentimi i gjigantit të kriptove FTX dhe dorëheqja e themeluesit të tij, Sam Bankman-Fried, i ka lënë klientët në harresë dhe investitorët.
duke fshirë atë që dikur dukej si gjëja tjetër e madhe në teknologji.

Dhe kjo ndodhi brenda pak ditësh. Por në botën komplekse të kriptove, një kolaps i tillë mund të jetë i vështirë për t’u analizuar. Këtu janë bazat e
çfarë ra poshtë:

Çfarë është FTX?

FTX është një shkëmbim valutor dixhital, një platformë ku njerëzit mund të blejnë dhe shesin asete dixhitale si bitcoin, dogecoin dhe eter. Të tillë
platformat u rritën në popullaritet në vitet e fundit pasi më shumë njerëz kërkuan të investonin në kriptovaluta pa telashet për t’u marrë me
anën teknike të transaksioneve të tilla,
të tilla si ngritja e një portofoli kripto.

Tags

Hosted by

Preferred Language

Albanian